Egyéb kategória

Matrac választás előtt…

Tegye meg Önmagáért a megfelelő lépéseket és vegyen igazán jó matracot,
ajándékozza meg magát az igazán jó alvás élményével.

Kevés dolog függ annyira a személyes igényektől, mint a jó matrac választás. Ami valakinek olyan érzés, mintha a felhőkön feküdne, az másnak kimondottan rossz lehet és hátfájást okozhat. Ami a döntést még nehezebbé teszi, a maga a választék nagysága, sok-sok matraccal, amik minden értékben és szinte minden fajtában kaphatóak, amire a vevő csak gondolni tud.
Az modern habmatracoktól kezdve a hagyományosabbig, A rettenetesen nehéztől a zsebrugós alternatívákig, A jó hír az, hogy vannak dolgok, amik megkönnyítik a döntéshozatali folyamatot – olvassa el ezt a kis cikket, hogy megtudja, mik azok.

Milyen gyakran cseréljem a matracomat?

A legtöbb szakember azt javasolja, hogy hét évente cseréljük ki matracunkat. Figyelmeztetnek, hogy gyakran előbb elhasználódik egy matrac,mint mielőtt észrevesszük, hiszen a matrac hét év elteltével a több mint 20 000 óra használaton van túl. Alvási szokásainktól függően nem biztos a használt évek számát kell figyelnünk, hanem észrevenni a figyelmeztető, árulkodó jeleket:

  • Észrevesszük, hogy egy más ágyakon jobban alszunk
  • Az idő elteltével fokozatosan rosszabb élmény az alvás
  • Többször felébredünk és zsibbadást, görcsöt vagy fájdalmat
  • érzünk.

Ezekben az esetekben ne sajnálnunk a pénzt rá és fektessünk be az egészségünkbe egy új matrac vásárlásával, hiszen a megfelelő pihenés az alapja az energikus, egészséges életnek.
A megfelelő matrac, ami nincs elhasználódva, azt fogja eredményezni, hogy
kevesebbet mozgunk álmunkban, frissen, jókedvűen ébredünk, azaz jól indul a napunk, sokkal ritkábban fogunk zsibbadásra, a végtagok vagy a derék merevségre ébredni, esetleg fájdalomra.

Mekkora legyen a matracom?

Az emberek általában nem vesznek elég nagy. Sok ember például nem veszi
figyelembe, hogy egy átlagos franciaágy csak 140 cm széles, ami még két összetolt ágy szélességét sem éri el és sehol sincs ahhoz a szélességhez, ami két felnőtt embernek szükséges ahhoz, hogy ne zavarják egymást az ágban és kényelmesen tudjanak aludni. Még ha csak egy mérettel veszünk is csak nagyobbat (160 cm) az is óriási változást hozhat pozitív irányba.
A lényeg az, hogy ha ketten fekszünk egy ágyban, akkor akkora ágyat vegyünk, amekkorát csak tudunk a hálószobához mérten, ne kisebbet.

Puha, Közepes vagy kemény matracot vegyünk?

Általános szabály, hogy a nehezebb emberek inkább a jobb tartást részesítik
előnyben, míg a könnyebb emberek kényelmesebbnek tartják a közepes vagy puha matracokat. Ugyanakkor figyelembe kell vennünk alvás helyzetét és személyes preferenciáit is.
Ne feltételezzük, hogy a kemény matracok automatikusan jobbak azoknak, akiknek fáj a hátuk, vagy az idősebb emberek számára – ez egy mítosz. És ne feledjük, hogy ha mi és partnerünk eltérő igényekkel rendelkezik, akkor érdemes kisebb matracot választani, lehetőleg kétoldalas típust, amelyek két keménységi szintet biztosítanak.

Bizonyos matracok bizonyos ágyakhoz jók?

Az ágy befolyásolhatja mind a matrac érzetét, mind tartósságát, ezért mindig ellenőrizzük, hogy milyen típusú alapanyagot használ a matrac gyártója. Sokan rugós lécekkel ellátott alapot javasolnak, amely jó tartást nyújt és elnyeli a mozgást, amikor álmunkban mozgunk. Érdemes megjegyezni, hogy a rácsos alap az évek során a matrac magjának szétnyílását okozhatja, ezért ügyeljen arra, hogy a léc távolsága ne
legyen több, mint 50 mm-re, annak teljes élettartama érdekében. A modern
habmatracok használhatóak rugóléces egy merev ágyrácson is, a rugós matracok azonban hamar elvesztik jó tulajdonságaikat, ha nem merev ágyrácson használjuk őket.

Minden matracot forgatni kell?

A legtöbb matracot rendszeresen forgatni kell, hogy egyenletesen használójának el. Ezt vegyük figyelembe a vásárlás során, mert néhány matrac nagyon is nehéz lehet. Néhány matracot körbe kell forgatni, nem megfordítani. Ez is nehéz lehet a nagyméretű matracok esetében, érdemes ilyenkor is két kisebb matracot választani, ha a forgatás nem kivitelezhető egyébként. Ha még többet szeretne tudni vásárlás előtt a jó választáshoz, keresse bizalommal kollégáinkat, akár itt is!
Kellemes matracvásárlást és Szép álmokat

close

Ó, üdvözlet 👋
Örülök, hogy találkoztunk.

Feliratkozás fantasztikus tartalomért, minden hónapban.

Nincs levélszemét küldés! További információért olvassuk el adatvédelmi szabályzatot.

Have any Question or Comment?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ó, üdvözlet 👋
Örülök, hogy találkoztunk.

Feliratkozás fantasztikus tartalomért, minden hónapban.

Nincs levélszemét küldés! További információért olvassuk el adatvédelmi szabályzatot.

Product categories

Termékek

X